Ingredienten:

Voor 1 persoon

  • 300 gram oosterse roerbakgroente
  • 150 gram witte vis zoals pangasiusfilet
  • 2 a 3 eetlepels woksaus naar keuze
  • 50 gram Eiermie (conimex)
  • 1 teentje knoflook
  • verse gember of gemberpoeder

Bereiding:

  1. Kook de eiermie volgens de verpakking en giet af.
  2. Bak ondertussen de gember en knoflook 1 min, voeg de wokgroente toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur.
  3. Voeg de woksaus toe en roerbak nog 1 min.
  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Bak ondertussen de vis gaar zoals op de verpakking staat.
  6. Meng de eiermie met de groente en verdeel over diepe borden. Verdeel de vis erover.
  • Tip 1: kies voor naturel vis en kruid dit zelf, dit kan aardig wat kcal schelen.

  • Tip 2: varieer met de woksaus en soort witvis (pangasiusfilet/kabeljauwfilet/talapiafilet

  • Tip 3: doordat in dit recept veel groente word gebruikt is er relatief minder eiermie nodig, vind je het te weinig pak dan meer eiermie

  • Tip 4: voeg voor wat variatie een handje cashewnoten toe