Ingredienten:
voor 2 porties/personen
- 1 pak 350 gram Tomato Frito (heinz)
- 200 gram vega rulgehakt (AH heeft goede prijs/kwaliteit en hoog in eiwitten)
- 2 paprika’s
- 140 gram Crispy Mais
- 140 gram Kidneybonen
- 1 ui
- 1 teentje knolook
- 10-14 gram taco kruidenmix
- (deze is mild, als je pittiger kan hebben dan kan je ook de chili con carne kruidenmix pakken)
Bereiding:
- Snijd de ui en pers de knoflook, fruit de ui en knoflook 3 minuten in een pan.
- Voeg het gehakt en de kruidenmix toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Snijd de paprika’s in blokjes, voeg toe aan het mengsel en bak nog 5 minuten. Doe daarna de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 minuten zachtjes koken.
- Voeg als laatste de mais en bonen toe, schep om en warm nog een paar minuten door.
- Verdeel de bonenschotel over de borden. Lekker met naturel tortilla chips, proteïne chips of een klein beetje rijst.