Ingredienten:

voor 2 porties/personen

  • 1 pak 350 gram Tomato Frito (heinz)
  • 200 gram vega rulgehakt (AH heeft goede prijs/kwaliteit en hoog in eiwitten)
  • 2 paprika’s
  • 140 gram Crispy Mais
  • 140 gram Kidneybonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knolook
  • 10-14 gram taco kruidenmix
  • (deze is mild, als je pittiger kan hebben dan kan je ook de chili con carne kruidenmix pakken)

Bereiding:

  1. Snijd de ui en pers de knoflook, fruit de ui en knoflook 3 minuten in een pan.
  2. Voeg het gehakt en de kruidenmix toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Snijd de paprika’s in blokjes, voeg toe aan het mengsel en bak nog 5 minuten. Doe daarna de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg als laatste de mais en bonen toe, schep om en warm nog een paar minuten door.
  5. Verdeel de bonenschotel over de borden. Lekker met naturel tortilla chips, proteïne chips of een klein beetje rijst.
  • Tip 1: je kunt verschillende soorten bonen toevoegen, probeer ook eens zwarte bonen of chilibonen.

  • Tip 2: Extra groente? Voeg wat verse tomaten toe of serveer met een lekkere salade.

  • Tip 3: Vind je vega gehakt niet lekker, pak dan echt gehakt.